Competitie 2018

“Duurzame ontwikkeling is de ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van de toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen”

(Our common future, Brundtland report, 1987)

Programma en prijzen

Beoordelingscriteria

Jury

De Duurzaamheidsprijs Duin- & Bollenstreek is een getrapte wedstrijd waarvoor álle bedrijven uit Hillegom, Noordwijkerhout, Teylingen, Noordwijk en Katwijk zich kunnen inschrijven. Op 15 maart 2018 vond de Voorronde plaats. Op 10 oktober – de Dag van de Duurzaamheid – volgt de Finale.

(Op de foto v.l.n.r.: Joris Putman (Clusius Craft Distillers), Hans van Dalen (organisatie), Sebastiaan Bos (Kievit), Ted Wiegman (Bollenstreekhout), Gerardo van Egmond (Indoorvolkstuin) en Frans van der Slot (Van der Slot Tulips. – Foto: Piet van Kampen)

 

Duurzaam werken

De noodzaak tot verduurzaming gaat niet weg. Ontwikkelingen in de maatschappij staan nooit stil. Wij blijven zoeken naar verbeteringen voor Mens, Milieu en Winst. ‘Duurzaamheid’ begint een serieuze basis te worden voor gezonde economische bedrijvigheid.

Gemeenten ondersteunen en stimuleren duurzame bedrijfsvoering en toekomstplannen van ondernemers en wensen kennisdeling te bevorderen.

Duurzaam werken wordt ook wel afgemeten aan de ‘aandacht voor de drie P’s (People, Planet, Profit). Dat betekent dat winstgevende bedrijfsactiviteiten die mínder misbruik maken van mens en milieu dan voorheen als ‘duurzaam’ gekenmerkt worden. De maximaal haalbare trap is ‘de circulaire economie, waarin het netto-verbruik van grondstoffen en energie NUL is.