Deelnemers 2020

Aanmeldingen voor de competitie van 2020

Alle inschrijvers voor de competitie leggen hieronder uit wát ze doen (of van plan zijn) op het gebied van Mens, Milieu en Maatschappij:

Purely Handmade, Sassenheim - Houtbewerking
Ioannis Roumeliotis / 0621945324
Activiteiten op het gebied van MENS:
Offers woodworking workshops of traditional joinery.

Activiteiten op het gebied van MILIEU:
Use only city wood around bollenstreek and used wood, that means that we do not destroy forests. We use only non toxic finishes and 100% natural oils. We carefully select plastic,paper,saw dust from the trash. We give the saw dust for eco toilets. We donate 10% to local organizations.

Activiteiten op het gebied van MAATSCHAPPIJ:
We donate 10% of our income to local organizations and we are willing to invest in plastic recycling in the future.

Duurzaam project:
Furniture from wood out of bollenstreek with no chemicals added. Looking to launch a recycling project.

INNOVATIE:
Use only city wood. Save the forests. Use non toxic oils save the earth.
Andere redenen om de prijs te winnen:
Bring back traditional joinery
Fotovan Kampen, Noordwijk - detailhandel
Thomas Steenvoorden / 071 361 2176
Activiteiten op het gebied van MENS:
toelichting volgt

Activiteiten op het gebied van MILIEU:
toelichting volgt

Activiteiten op het gebied van MAATSCHAPPIJ:
toelichting volgt

Duurzaam project:
toelichting volgt

INNOVATIE:
toelichting volgt
Andere redenen om de prijs te winnen:
Hotel Van der Valk Sassenheim-Leiden, Sassenheim - Horeca
Suzanne van Toor / 0252-219019
Activiteiten op het gebied van MENS:
Zowel voor onze medewerkers als voor anderen in onze maatschappij zetten wij ons graag in. Voor medewerkers betekent dit onder andere het faciliteren van (persoonlijke) ontwikkeling door gebruik van e-learnings, maar ook trainingen op het gebied van bijvoorbeeld ´effectief leidinggeven´ of ´het voeren van functioneringsgesprekken´. Naast onze ‘reguliere’ medewerkers werken wij ook veel met stagiaires en leerlingen die we graag begeleiden naar het succesvol afronden van hun (BBL-) opleiding zodat zij een vliegende start kunnen maken met hun carrière. Maar ook voor onze medemens zetten wij ons graag in. Een goed voorbeeld hiervan is de samenwerking met het Ouderenfonds. Samen met het fonds organiseren wij jaarlijks een kerstdiner waarbij oudere gasten, veelal uit de regio, die in een sociaal isolement terecht zijn gekomen met elkaar kunnen genieten van een heerlijk driegangendiner. Samen zorgen wij ervoor dat zij een avondje onder de mensen zijn en misschien wel nieuwe contacten maken, zodat zij volgend jaar wat minder eenzaam zijn.

Activiteiten op het gebied van MILIEU:
Als duurzame onderneming is Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden gecertificeerd met het Green Key Gold certificaat. Wij hebben wederom het gouden certificaat behaald! Green Key is een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de hotel- en recreatiebranche. Het certificaat kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen een recreatiebedrijf heeft ingevoerd, hoe hoger het ‘milieuvriendelijke’ niveau. In ons hotel zijn wij continu bezig met het vinden van manieren om te verduurzamen. Tijdens een verblijf helpen onze gasten ongemerkt mee aan onze duurzame bedrijfsvoering, zonder dat onze gasten hoeven in te leveren op comfort. Zo wordt er in alle ruimtes gebruik gemaakt van energiezuinige verlichting en waterbesparende kranen. En staan daarnaast veel biologische en streekproducten op onze menukaart. Ook wordt er sterk rekening gehouden met klimaatbeheersing en op ons parkeerterrein staan diverse elektrische oplaadpunten voor auto’s en fietsen. En zo worden er achter de schermen nog veel meer maatregelen genomen om zo groen mogelijk te zijn. Er worden schoonmaakmiddelen op natuurlijke basis gebruikt om de ruimtes in het hotel schoon te houden en maken we veelal gebruik van gerecyclede materialen en verpakkingen. Daarnaast werken wij in onze restaurants met biologische- en seizoengerichte streekproducten. Ook staan op de wijnkaart van ons a la carte restaurant Nest twee bijzonder smaakvolle Fairtrade gecertificeerde wijnen en bieden we divers Fairtrade gecertificeerd broodbeleg aan tijdens ons ontbijt- en lunchbuffet. Daarnaast werken onze chef-koks veelal met Fairtrade producten in de bereiding van hun gerechten. Dit alles voor een duurzamere wereld. Want dat willen we allemaal, toch?

Activiteiten op het gebied van MAATSCHAPPIJ:
Zowel lokaal als globaal zetten wij ons in op het gebied van profit. Lokaal betekent dit bijvoorbeeld sponsoring van voetbalclub Terleede maar ook van de Harddraverij te Sassenheim waar we samen met andere ondernemers en sponsoren jaarlijks een feestelijk lokaal evenement van maken. Speciaal voor onze jongste gasten hebben wij een veelzijdige kindermenukaart samengesteld: Van der Valk Wereldeters. Kinderen worden met deze avontuurlijke kindergerechten uitgedaagd om eens wat anders te eten dan de traditionele kindermenu's. Omdat Van der Valk als familiebedrijf ook iets wil betekenen voor kinderen die het minder goed hebben, steunen wij met meer dan 30 Van der Valk hotels de organisatie KidsRights. Deze organisatie komt op voor de positie van kwetsbare kinderen waar ook ter wereld. Met onze kindermenukaart steunen wij in het bijzonder de KidsRights Changemakers Movement. De KidsRights Changemakers Movement is een wereldwijd online platform, speciaal voor de moedige kinderen en jongeren die in actie komen voor kinderrechten; de changemakers. Op dit platform kunnen deze jonge changemakers elkaar vinden, ondersteunen, inspireren en mobiliseren, maar ook gevolgd worden door anderen, (financiële) steun ontvangen en een groeiend draagvlak creëren. Met het Wereldeters menu steunt Van der Valk de changemakers binnen de KidsRights Movement en erkent hiermee de kracht van kinderen in de realisatie, promotie en implementatie van kinderrechten.

Duurzaam project:
Momenteel zijn we bezig met het onderzoeken naar de mogelijkheden voor zonnepanelen op ons dak. Bij iedere uitbreiding of nieuw project houden we rekening met de duurzaamheid van de middelen die we inzetten en de wijze waarop wij werken. Onder andere door rekening te houden met de richtlijnen van het Green Key keurmerk en, indien het gaat om bouw, in de toekomst ook met ‘Breaam’ richtlijnen, wat vermindering van energieverbruik en koolstofemissies als doel heeft. ‘Breaam’ richt zich op het herkennen en aanmoedigen van gebouwen die zijn ontworpen om de operationele vraag naar energie, het verbruik en de CO2-uitstoot te minimaliseren. Een wens is om het in de toekomst mogelijk te maken om onze gasten een CO2 reductie op hun factuur te kunnen aanbieden.

INNOVATIE:
We zijn altijd bezig om te verbeteren en nieuwe duurzame mogelijkheden te onderzoeken. Momenteel zijn we bijvoorbeeld aan het onderzoeken of we kunnen gaan werken met een afvalsysteem dat het mogelijk maakt om automatisch voedselverspilling te volgen. Zo krijgen we inzichtelijk welk voedsel in welke hoeveelheden worden weggegooid. Daar kunnen we op inspelen met inkoop- en bereidingsbeleid om zo voedselverspilling met 40- 70 % te reduceren.
Andere redenen om de prijs te winnen:
Van der Valk is een echt familiebedrijf met een rijke historie, we kijken daarom altijd naar de volgende generatie Valken. Wij vinden het dan ook heel belangrijk om de wereld netjes over te dragen aan de generatie die na ons komt.