Dit jaar

Duurzaamheidsprijs Duin- & Bollenstreek

In een druk bezocht Cultuurcafé – oh nee, wacht. Maar de stemming zat er wél in bij de Voorronde van de Duurzaamheidsprijs. “Wij hebben vanavond tóch een hele serie ondernemers gehoord die werk maken van Mens, Milieu en Maatschappij.”

Samen met de andere leden van de jury gaat zij op bezoek bij To Maat, Support Points, Pure Sportswear, Kunstklank, Chocolaterie Pierre en De Bloemist. “Dat zijn de ondernemers die de jury het meest kansrijk vindt.”

Dit jaar is het deelnemersveld voor de vriendelijkste ondernemerscompetitie van de streek wat uitgedund. Eén onderneemster trok zich terug omdat zij zelf moet aansterken ná Covid-19 en ook haar zaak moet laten draaien. Enkele anderen zijn economisch getroffen: sommige door wegvallende omzet, anderen juist door enorme drukte. En er zijn afmelders die vinden dat ze nog onvoldoende hun best hebben gedaan. Die zijn héél bescheiden.

‘22 juli maken wij de Finalisten bekend’

Karin Hoekstra, wethouder Hillegom en jurylid

De zes genomineerde organisaties verdienen het om nu veel nader aan de tand gevoeld te worden. “De pitches hebben onze nieuwsgierigheid gewekt. Nu is het zaak om te kijken wie een Finaleplaats verdient. Daarom gaat de jury – in groepjes van twee – op bezoek. Dan nemen wij goed de tijd om naar het hele verhaal te luisteren. En wij kijken bij het bedrijf of op locatie goed achter de schermen.”

Het gaat de jury dan ook om meer dan alleen Mens, Milieu en Maatschappij. “Wij willen dan ook zien hoe innovatief een bedrijf is en hoe groot de impact is op de Duin- & Bollenstreek. Na ons rondje maken wij op 22 juli in het radioprogramma BOBIzzNizz (tussen 20.00 en 21.00 uur op 105.3FM) bekend wie de Finalisten zijn geworden.”

kijk hier de hele voorronde 2020 terug

Foto jury, v.l.n.r.: Yvonne van der Hulst, Karin Hoekstra, Teuntje van Delft en Sebastiaan Bos (© Martine Goulmy)