2019: Van der Hulst bouwbedrijf, Lisse

Yvonne van der Hulst legt nog eens uit hoe je duurzaam kunt bouwen

“Ik ben ontroerd.” Ze was er stil van toen aan het einde van de avond háár onderneming, Van der Hulst bouwbedrijf, als winnaar werd uitgeroepen. Yvonne van der Hulst zocht even naar woorden: “Ik ben ontzettend trots op deze waardering. Wij zijn overtuigd van onze aanpak van vernieuwing in de bouw. Het is fijn om daarvoor een compliment te krijgen.”

“Van der Hulst bouwbedrijf is als geen ander een voorloper in bouwend Nederland”, zei jurylid Anke Schüttemeyer, “Terwijl een overgroot deel van bouwend Nederland nog bezig is aan de minimale energiebesparingseisen te voldoen en energiezuinige huizen te bouwen, laat Yvonne van der Hulst al zien, hoe je woningen en woonwijken kunt bouwen die meer energie opwekken dan verbruiken.” En het bedrijf is nu al bezig met de volgende stap: de bouw van demontabele huizen. Daarvoor is al nationale aandacht voor hun werkwijze.
Van der Hulst: “Déze prijs betekent echt veel voor ons, omdat het onze duurzame ideeën serieus neemt en  omdat het uit onze eigen streek komt.”

Waardering voor duurzaam werken in de Finale

Complimenten, vriendelijke woorden en waardering was er voor álle ondernemers. “Dat is waar de Duurzaamheidsprijs Duin- & Bollenstreek om draait. Wanneer je duurzaam werken aanmoedigt, dan moet je ook af en toe stilstaan bij de resultaten,” legde wethouder Van den Berg (Noordwijk) namens de gemeenten uit, “Met de Duurzaamheidsprijs willen wij aandacht vragen voor álle deelnemende ondernemers. Zij doen hun best voor Mens, Milieu en Maatschappij en zij laten zien dat dat prima past in toekomstbestendige bedrijfsvoering.

De drie andere Finalisten waren:

U kunt het hele rapport van de jury hier lezen.