Van Kesteren Schilders

“Van Kesteren heeft op doortastende manier de bouw van een nieuwe bedrijfshal aangepakt om dat grondig goed te doen en promoot de aandacht voor de vitaliteit van zijn medewerkers.”

“Verf op basis van lijnzaadolie komt langzaam op. Vooral bij monumentale panden wordt er naar gevraagd door architecten en aannemers. Dat zien wij graag verder groeien.” Loek van Noort van Van Kesteren Schilders legt uit dat de lijnzaad in de omgeving wordt geteeld en in Zaandam wordt geperst en tot olieverf gemengd. “Het is qua samenstelling en herkomst beslist duurzamer.”

Loek van Noort, Tom Otte (winnaar 2011), Linda van Broekhoven en Willem Heemskerk (jury)

Hij neemt graag afscheid van de ongezonde chemische middelen. “Ook om onze medewerkers goed gezond te houden. Wij zijn een betrokken bedrijf. Wij hebben medewerkers van 16 tot 67 jaar en die geven wij graag een veilige en gezonde loopbaan.” Van Kesteren werkt samen met het vakcollege Warmond om scholieren te informeren over banen en opleidingsmogelijkheden. “Wij investeren in onze medewerkers: met opleidingen, gezondheidsacties en een vitaliteitsbudget.”

En dan hebben wij het nog niet eens gehad over zijn nieuwe bedrijfspand: “Geen gasaansluiting, zonnepanelen die meer opbrengen dan wij nodig hebben en hemelwaterafvoer door een filtratiekelder.”

Wat de jury zei in de Finale op 9 oktober 2019:
Van Kesteren Schilders laat zien hoe een traditioneel vak duurzaam en maatschappelijk verantwoord kan zijn. Zij hebben in Voorhout een prachtige, duurzame bedrijfshal gebouwd en adviseren hun klanten ook te verduurzamen en zijn hiermee echt een voorbeeld voor andere MKB bedrijven. Schitterend is ook wat zij doen op het gebied van jongeren begeleiding en opleiding tot echt vakmanschap. Ook door hun inzet voor medewerkers die iets meer begeleiding nodig hebben en met hun vitaliteitsbudget voor werknemers zetten zij nieuwe impulsen in de branche. Hun maatschappelijke engagement in de regio is groot en ook voor hun geldt dat zij met hun verkoopwinkel bijdragen aan het behoud van levendige lokale winkelcentra en uiteindelijk vechten tegen de grote spelers langs de snelweg.

De aanmelding

Activiteiten op het gebied van MENS: Wij zijn een erkend leerbedrijf van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven leiden nieuwe schildertalenten op. Als familiebedrijf vinden wij het ook belangrijk om onze maatschappelijke betrokkenheid te tonen. Zo geven wij jongens met een rugzakje of beperktere mentale mogelijkheden regelmatig een kans om zich in ons bedrijf te ontwikkelen. Momenteel werken er twee jongens bij ons die deze extra aandacht van ons krijgen. Daarnaast krijgen al onze medewerkers een vitaliteitsbudget zodat zij kunnen sporten en ontspannen en daarmee hopen wij een lang en gezond arbeids- en priveleven te kunnen ondersteunen. Een keer per jaar organiseren wij een Van Kesteren Academy. Tijdens deze middag wordt een actueel onderwerp gecombineerd met een actieve afsluiting. Dit jaar gaat het over Verftechnieken en op die manier willen we onze medewerkers up to date houden. We leiden ieder jaar onze medewerkers op door ze nieuwe cursussen en opfriscursussen Ieder jaar nemen wij twee leerlingen aan die een opleidingstraject van vier tot vijf jaar doorlopen. Deze leerlingen worden begeleid door onze collega’s die zijn opgeleid tot leermeester.

Activiteiten op het gebied van MILIEU: Op dit moment wordt hard gewerkt aan de bouw van onze nieuwe bedrijfshal op de Madame Curiestraat 36 in Sassenheim. Deze hal is geheel energie-neutraal. In deze hal zal veel aandacht worden besteedt aan duurzaamheid. Denk hierbij aan zonnepanelen, energiebesparend glas en een laadpaal voor onze toekomstige elektrische auto. Onze glasafdeling levert energiezuinig glas. Dit glas zorg voor een juiste koeling in de zomer en verwarming in de winter.

Activiteiten op het gebied van MAATSCHAPPIJ: Veel sponsoringen binnen en buiten Teylingen en hoofdsponsor van vv Foreholte. Met het vertrek van de bedrijfshal uit de Prins Bernardstraat zullen veel vrachtwagens uit de Herenstraat in Voorhout verdwijnen wat zorgt voor een betere doorgang van de Herenstraat een veiligere situatie.

Duurzaam project: Ja momenteel wordt er gewerkt aan de nieuwe bedrijfshal in Sassenheim. In deze hal zal veel aandacht worden besteedt aan duurzaamheid. Denk hierbij aan zonnepanelen, energiebesparend glas en een laadpaal voor onze toekomstige elektrische auto. Verfrestanten worden niet zomaar weggegooid maar geven wij aan scholen en carnavals- en toneelverenigingen

INNOVATIE: Onze medewerkers beschikken over een vitaliteitsbudget. Met dit budget mogen zijn sporten en ontspannen om er zo voor te zorgen dat wij fit en gezond blijven en op die manier duurzaam inzetbaar zowel thuis als op het werk. We rijden in een groene auto (aardgas) en krijgen daar vermoedelijk al dit jaar een elektrische auto bij.

Andere redenen om de prijs te winnen: Van Kesteren is een prachtig familiebedrijf die al sinds 1935 staat voor een mooi product op het gebied van schilder- en glaswerk. Een bedrijf dat in de jaren is gegroeid en staat voor kwaliteit. In de Herenstraat heeft Van Kesteren ook een mooie winkel voor verf, behang, vloer- en raamdecoratie en zo zorgt zij samen met haar 60 medewerkers voor een prachtig eindproduct en is Van Kesteren een begrip in de Bollenstreek. Onze schilders wonen tussen Castricum en Zuid-Beijerland en daarmee kunnen wij heel trots zijn op het grote gebied in Nederland waar wij onze diensten al mogen verlenen.