deBloemist.nl

Online en zo duurzaam mogelijk

De Barometer Duurzame Bloemist is een keurmerk van de stichting Milieukeur voor bloemisten die extra hun best doen met duurzaam werken. deBloemist.nl uit Rijnsburg is bezig met de certificering op het niveau Goud.

Thomas Clavaux (rechts) met leden van de jury

deBloemist.nl bestaat bijna dertig jaar en is specialist op het gebied van bloemen bezorgen, zowel nationaal als internationaal. Duurzaam werken helpt hen vooral bij zo efficiënt mogelijk werken: vrijwel papierloos en in een energiezuinig pand.

Maar duurzaam werken betekent voor hen ook: inkopen doen in de directe omgeving, bij lokale kwekers van zoveel mogelijk leveranciers met een eigen milieucertificaat.

De jury over deBloemist.nl

deBloemist.nl uit Rijnsburg presenteerde zich in de voorronde al als een onderneming, die over veel aspecten van duurzaamheid had nagedacht en er bewust met bezig is.

Met zonnepanelen, warmtepomp, natuurlijke verlichting en een bewust verpakkings- en afvalbeleid. En toch zagen wij Thomas na ons bezoek en zeker ook na de gesprekken met de promotors nog enorme stappen zetten. Hij pakte zijn inkoopbeleid opnieuw aan en heeft nu een nog hoger percentage bloemen met een MPS certificaat, hij verbeterde de communicatie over duurzaamheid richting zijn klanten en breidde de lokale samenwerking uit.

Maar hij maakte bij de jury vooral indruk door de nieuwe sociale samenwerking met de kwekerij de Groene Cirkel. Wat een schitterend voorbeeld van hoe een bedrijf zijn eigen businessmodel kan aanvullen en tegelijkertijd maatschappelijk betrokken kan zijn. We zijn blij in de Duin- en Bollenstreek een bloemist te hebben, die bewuste keuzes voor duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid maakt. Chapeau!

De aanmelding:

Activiteiten op het gebied van MENS:In ons nieuw ontwikkelde pand is een zeer prettige werkklimaat gecreëerd met veel daglicht. Een goede samenwerking en communicatie tussen medewerkers en leidinggevende wordt als cruciaal beschouwd. Alleen als er openheid, goede communicatie en waardering is kan een ieder op zijn niveau productief werken en meedenken over bedrijfsprocessen.

Activiteiten op het gebied van MILIEU:Op het gebied van Planet zijn binnen ons bedrijf grote stappen gezet,. Energie: Grootste gedeelte van de stroom wekken we zelf op door zonnepanelen. Gas verwarming is vervangen door warmtepomp Een gedeelte van de verwarming wordt opgevangen door strategisch geplaatste glazen pui, hierdoor verwarmt de zon een ruimte. Deze warmte wordt via een ventilatiesysteem gebruikt om de werkruimte te verwarmen. Afval: Al ons afval wordt gescheiden en apart ingezameld. Productieprocessen: Door ons geautomatiseerde productieproces werken wij bijna papier loos en zeer efficiënt. Inkoop: Door ons inkoop beleid wordt een hoog percentage producten ingekocht met een milieu certificaat.

Activiteiten op het gebied van MAATSCHAPPIJ:Onze voorkeur gaat uit naar lokale leveranciers, het overgrote deel van onze producten komt hierdoor van leveranciers uit de bollenstreek.

Duurzaam project:Ja, we zijn bezig met de certificering barometer duurzame bloemist niveau Goud.

INNOVATIE:Ondanks dat het niet branche gerelateerd is worden er veel innovatieve verbetering doorgevoerd op it gebied. We hebben hierdoor al veel winst kunnen behalen.

Andere redenen om de prijs te winnen:deBloemist.nl misschien wel de “groenste”bloemist van Nederland