Clusius Craft Distillers maakt cirkeltje rond

Finalist Clusius Craft Distillers verstevigt het circulaire productieproces door nieuwe afspraken met veehouder. “De boer die wij  onze bollenpuree leveren als bijvoeding voor de koeien heeft deze zomer een nieuwe, grotere stal gebouwd. En hij heeft gezegd in de toekomst alle beschikbare bollenpuree te willen afnemen.” Dat maakt de groei van de wodkaproductie van Clusius Craft weer zekerder: niet alleen de toevoer van de juiste grondstoffen maar ook de afvoer en gebruik van reststromen maken een belangrijk onderdeel uit van duurzame bedrijfsvoering.

“Er gaat geen bol verloren bij het destilleren. Nadat wij de smaak en de alcohol aan de ‘bollensoep’ hebben onttrokken blijft er een uitgekookte puree achter in de ketel. Dat gaat naar de koeien als veevoer.”
Voor een continu productieproces is het belangrijk om zoveel mogelijk zekerheid te hebben, ze zijn dan ook erg blij met de afspraken die ze met deze veehouder hebben kunnen maken.

Stevige groei

Clusius Craft is dit jaar flink gegroeid. “Wij hebben dit jaar miljoenen bollen verwerkt, ongeveer zeven keer zoveel als vorig jaar. De flessen die wij daarmee gaan vullen verwachten wij binnen niet al te lange tijd te verkopen, onder meer door een paar bijzondere nieuwe met wie wij deze zomer zijn gaan samenwerken.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.