“De streek laat zich weer van haar beste, creatieve kant zien”

Jury nomineert zes ‘kansrijke’ ondernemers

Bij de Voorronde van de Duurzaamheidsprijs nomineerde de jury To Maat, Support Points, Pure Sportswear, Kunstklank, Chocolaterie Pierre en De Bloemist. “Dat zijn de ondernemers die de jury het meest kansrijk vindt.”

Van groenteburgers tot wereldwijde support voor ‘oude software’

“Zoals ieder jaar is het weer verrassend om te zien uit welke bedrijfstakken de deelnemers komen,” zei wethouder Hoekstra namens de jury, “De creativiteit in de streek is groot. Ik vind het mooi om te zien en wij willen dat graag ook aan de hele streek laten zien door middel van de Duurzaamheidsprijs.”

Aan het einde van de avond maakte zij de nominaties bekend: “SupportPoints koppelt softwaretechnici uit de hele wereld aan bedrijven, zodat zij machines die technisch prima in orde zijn langer kunnen blijven gebruiken. To Maat maakt groenteburgers van in de streek geteelde groente en levert die aan horeca (nu even niet) en winkels. Pure Sportswear produceert sportkleding van gerecyclede PETT en breidt verder uit naar bamboe en houtpulver als grondstoffen. Online boekettenverkoper deBloemist.nl werkt niet alleen aan de certificering ‘Barometer duurzame bloemist’, maar heeft in zijn bedrijfspand vele energiebesparende maatregelen gerealiseerd. Stichting Kunstklank biedt een podium voor (jong) talent, is verbindend in de samenleving en werkt nauw samen met omwonenden. Chocolaterie Pierre, tenslotte, is nauw betrokken bij de boerengemeenschappen waar hun belangrijkste grondstof, cacao, vandaan komt.”

Kijk hier de hele Voorronde terug

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.