Gaat de jury eindelijk een keer voor Teylingen?

Het moet er toch een keer van komen dat een ondernemer uit Teylingen de Duurzaamheidsprijs Duin- & Bollenstreek gaat winnen. In 2018 kwam één van de Finalisten uit Teylingen, in 2019 zelfs twee.

De eerste deelnemer die zich voor de competitie van 2020 meldde deed dat precies een jaar geleden al: Purely Handmade uit Teylingen! Ioannis Roumeliotis maakt meubels en gebruiksvoorwerpen van hout.
En dan alleen van bomen uit de buurt die voor hygienische- of veiligheidsredenen gekapt zijn. Een zinvoller einde dan opstoken als biomassa!

De tweede deelnemer uit Teylingen, Toko Layang Layang kon de afgelopen weken gelukkig open blijven en deed haar uiterste best er nog iets moois van te maken. Met de omgang met medewerkers, duurzame disposables en korting voor klanten die hun eigen potjes of bakjes meenemen deze ze dat toch al.

Company2Wear, de derde deelnemer uit Teylingen, werkt alleen met duurzaam gecertificeerde toeleveranciers. Bijvoorbeeld: WRAP (Worldwide Responsible Accredited Production), OEKO-Tex, Fair Trade en GOTS (global organic textile). Transport wordt optimaal efficiënt gepland en het eigen wagenpark is elektrisch. ‘Wij gaan altijd et onze klanten en leveranciers het gesprek over duurzaamheid aan.’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.