Haringrock slaagt met plasticloze aanpak

“Onze plasticloze aanpak is gelukt deze zomer”, vertelt Ton Frissen, “Daarmee hebben wij waardevolle ervaring opgedaan. Voor onszelf voor volgend jaar, maar ook voor andere organisatoren van festivals en hun gemeenten.”

Frissen nam deel aan de Duurzaamheidsprijs met zijn strandfestival met twee speerpunten: “Wij hebben statiegeldbekers geïntroduceerd in plaats van wegwerpbekers. En wij hebben stroom uit duurzame bronnen gebruikt.”

Publiek accepteert statiegeldbekers

Bij de statiegeldbekers moest Haringrock hopen op acceptatie bij het publiek. “Je vraagt mensen om een flink bedrag (€ 2,50), dat is al wennen. Aan het eind van het festival hoop je dat mensen die beker weer komen inleveren. Dat is boven verwachting gelukt.”

Een hele grote batterij

“Voor de stroomvoorziening hebben wij gebruik gemaakt van een hele grote batterij. Die werd ’s nachts opgeladen met duurzaam opgewekte stroom van de gemeente. Daarmee hebben wij 30% van ons stroomgebruik mee gedekt.”

Nuttige ervaringen

Ton Frissen staat klaar om zijn ervaringen te delen met andere festivalorganisatoren. “Wij waren de eerste met onze plasticvrije aanpak. Wij leggen graag onze aanpak uit aan anderen.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.