Henriëtte van den Anker heeft nog meer plannen: ‘Zorg aan Zee’

Zorg aan Zee is de naam van mijn plan voor woningen in het centrum van Katwijk voor mensen met een lichte lichamelijke en/of verstandelijke beperking. De vraag daarnaar is groot. En het lost een aantal praktische problemen op.”

“Ik zou nu al een wachtlijst kunnen hebben.” Henriëtte van den Anker begon drie jaar terug met dagbestedingsactiviteiten voor mensen met een beperking. Daarmee nam zij deel aan de Duurzaamheidsprijs 2018. “Dat bracht mij inmiddels naar het volgende idee. Ik wil aan de Torenstraat tien appartementen bouwen mét ruimte voor dagbesteding.”

Uit de instelling naar het dorp

“Deze mensen kunnen zelfstandig wonen – met een beetje toezicht – maar zitten nu in een instelling of gedwongen thuis. Wanneer zij ín het centrum wonen komen zij uit hun isolement. Het scheelt busverkeer van en naar hun dagbesteding in het dorp. En het is een mooie, rustige plek voor kleinschalige sociale woningbouw.”

Ook nog duurzaam gebouwd

Het bouwplan bestaat uit kleine units die prefab worden gebouwd. “Ze worden in een week neergezet en helemaal bewoonbaar gemaakt. Dat scheelt overlast voor de buurt. Ze worden duurzaam gebouwd. En het ziet er veel fraaier uit, dan wat er nu staat.”

Van den Anker zoekt nu alleen nog een ambtenaar die haar kan begeleiden bij het vergunningentraject.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.