Biologische basis voor ijs

Bij het bezoek aan Chocolaterie Pierre vroeg een van de juryleden naar de mogelijkheden voor het gebruik van biologische melk. Dat heeft Gert van Soest aan het denken gezet: “Wij zijn er mee aan de slag gegaan, en volgende week draaien we onze eerste proef en gaan we beginnen met een ketel melk pasteurisatie om zo onze basis te maken voor onze roomijs.”

Ook de maatschappelijke betrokkenheid van de Chocolaterie kon Van Soest nader beschrijven: “Wij geven per seizoen ruim 7.000 bollen ijs weg, als sponsoring aan Voedselbank, zorginstellingen, speeltuinvereniging, Sportvereniging en scholen. Verder zijn wij actief met het doneren van sponsoring in natura – chocolade – aan een grote diversiteit van doelen, dit varieert van kerken tot hospice, van klaverjas vereniging, tot ziekenhuisafdelingen.

Finale op 8 oktober bekijken?

Op 8 oktober zenden wij de Finale uit op ons Youtube-kanaal en deze website.Behalve de Finalisten en deelnemers van dit jaar vertellen ook andere ondernemers over hun duurzame werk of plannen. “Er is, zoals altijd, genoeg te vertellen. Ondernemers zijn nooit klaar met duurzaam – met oog voor Mens, Milieu en Maatschappij – werken.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.