Brood en mensen

Edwin Groot en Frits de Witt bakken brood ‘voor mensen die bewust met voeding omgaan’, op basis van eigen desems. “Ons brood is voedzaam en wordt beter opgenomen door je lijf.” De ondernemers zelf gaan ook bewust om met hun medewerkers. “Wij zijn meteen begonnen met twee collega’s in dienst te nemen die – zoals wij zeggen – ánders in de wereld staan. Ik kan het álle ondernemers aanraden, want je ziet dat ieder mens zijn eigen kwaliteiten meebrengt.”

Dát was een van de redenen dat de jury Brood van Nu – naast Palace Hotel, Noordwijk – óók tot winnaar uitriep. Ook het slimme gebruik van de oven maakte indruk. “Wanneer wij straks weer op volle bezetting draaien dan gaan wij alle machines weer maximaal efficiënt gebruiken.”

Regionale opleidingsmogelijkheden

“Wij hebben het er hier met de ondernemersvereniging ook wel eens over gehad: hoe zorgen wij ervoor dat mensen hier in de streek blijven voor werk. Men realiseert zich vaak niet wat voor mooie banen er ook hier zijn. Dat zou een heleboel op- en neer rijden schelen.”
“Kijk naar de techniek, daar zijn veel mensen in nodig. Je zou kunnen beginnen met meer technische opleidingsmogelijkheden in de omgeving.”

Bekijk het hele interview op de Winnaars-pagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.