‘Jammer dat wij nauwelijks andere ondernemers konden spreken’

“Eigenlijk vinden wij wat wij hier doen vanzelfsprekend. Als je even de tijd neemt om investeringen door te denken, dan ontdek je makkelijk hoe je een beetje extra kunt doen zonder dat dat veel geld moet kosten.” Zo maakte Thomas Clavaux van deBloemist.nl zijn werkplaats energieneutraal en zijn administratie papierloos, hij koopt bijna alleen maar MPS-A gekeurde bloemen en werkt samen met De Groene Cirkel.

“Wij zijn trots op de prijs, maar zijn er ook van overtuigd dat onze inspanningen niet zo heel bijzonder zijn. Vele andere ondernemers doen precies hetzelfde of zouden makkelijk hetzelfde kunnen doen.” Clavaux vindt het jammer dat hij als winnaar van 2020 weinig gelegenheid heeft gehad het verhaal van zijn bedrijf verder te vertellen. “Wij hebben nauwelijks andere ondernemers gesproken.”

‘Ik word binnenkort opa’

Clavaux besloot in 1997 radicaal de knop om te gooien: hij verkocht zijn winkel en ‘ging helemaal digitaal’. “Dat is hard werken, want om online succes te behouden moet je er bovenop zitten. Maar inmiddels verkopen wij twintig keer zoveel bloemen als vroeger in de winkel.”
Voor het verder verduurzamen voor zijn bedrijf ziet hij geen hindernissen, alleen maar kansen. “Wij houden continu in de gaten welke ‘footprint’ dit bedrijf heeft. Binnenkort word ik opa en ik wil de wereld netjes achter laten voor de toekomst.”

Bekijk het hele interview op de Winnaars-pagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.