‘Doe iets. Nu. Dat doen wij.’

André Aaij, directeur van het Palace Hotel was in 2008 geïnspireerd door de Belgische campagne tegen klimaatverandering. “Een filmpje waarin een meisje vraagt om nú iets te dóen. Meer motivatie heb je eigenlijk niet nodig voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.” Inmiddels heeft het hotel een Green Key, eigen bijenvolken voor de honing, slimme afzuigsystemen in de keuken, ontvangt de KNRM jaarlijks een mooie cheque, is de energievoorziening alweer verbeterd en helpen de gasten het Noordwijkse strand schoonmaken.

‘Green team’

Voor het ontwikkelen van duurzaamheidsplannen heeft het hotel al jaren een ‘green team’. De huidige aanvoerder van het team is chef kok Peter Wijnberg. “Vier keer per jaar houden wij bijeenkomsten met de hele staf om nieuwe ideeën met elkaar te delen. Genoeg om ons scherp te houden en telkens nieuwe verbeteringen aan te brengen in ons werk.”

“Onze jaarlijkse actie om met het team en gasten klein afval van het strand te halen willen wij wel uitbreiden. Noordwijk heeft vele ondernemers die de 13 kilometer mooi onder elkaar kunnen verdelen. Of wij nodigen alle deelnemers aan de Duurzaamheidsprijs hiervoor uit met hún teams.”

https://youtu.be/kX5ZxXYE_wU

Bekijk het hele interview op de Winnaars-pagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.