€ 10.000 voor KNRM Noordwijk

Op 9 mei reikte het Radisson Blu Palace Hotel een cheque uit ter waarde van € 10.000 aan de KNRM Noordwijk. Het bedrag is het afgelopen jaar bij elkaar gespaard. Al sinds 2011 vraagt het hotel aan elke gast die uitcheckt om €1,- te doneren aan de KNRM.  Hier wordt altijd goed gehoor aan gegeven. De donaties worden door het hotel aangevuld met een eigen bijdrage.

André Aaij, general manager van het hotel: “Elk jaar reiken wij een cheque uit aan de KNRM Noordwijk naar aanleiding van onze €1,- actie. Het bedrag varieert per jaar maar sinds de start van de actie hebben wij in totaal al meer dan €50.000,- gedoneerd. Dit bedrag wordt gestort in Fonds Palace Noordwijk van de KNRM, vernoemd naar het hotel als initiatiefnemer van de spaaractie. Inmiddels hebben diverse hotels gevolgd. Alle donaties vanuit de hotels gaan in dit fonds. En vanuit het fonds bekostigt de KNRM – die als ongesubsidieerde organisatie geheel afhankelijk is van goede gevers – onderhoud, verbouwingen en inrichting van boothuizen. Zo zorgt de ene accommodatie voor de andere: het Palace Hotel onderhoudt het lokale boothuis ”. 

Het Palace Hotel heeft een speciale band met de KNRM. Het eerste Reddersgala, 15 jaar geleden, heeft in het hotel plaatsgevonden maar werd uiteindelijk te groot en vindt tegenwoordig in het naastgelegen Grand Hotel Huis ter Duin plaatst. “We zijn blij dat het Reddersgala weer in Noordwijk plaatsvindt. Dat het destijds bij ons is weggegaan is jammer maar een logisch gevolg van een succesvol evenement” aldus Aaij.

Dat de cheque dan ook in het collegahotel werd uitgereikt werd niet als gek ervaren, eerder als uiting van oprecht nabuurschap. Het tafelskopersdiner vond in Grand Hotel Huis ter Duin plaats naar aanleiding van het Reddersgala van afgelopen november. Tijdens het tafelskopersdiner werd ook stilgestaan bij het eerste gala dat ooit georganiseerd is in het Palace Hotel. Daarnaast werd ook bekend gemaakt dat er gekeken gaat worden naar de mogelijkheid om nog een KNRM gala te organiseren, in kleinere vorm, bij het Radisson Blu Palace Hotel in verband met de verbouwingsplannen van het boothuis van de KNRM Noordwijk. Aaij; “zo is de cirkel weer rond”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.