Kievit winnaar van Duurzaamheidsprijs

Gemeenten zetten duurzame ondernemers in het zonnetje

 

Sebastiaan Bos van Kievit ontving, glunderend, de oorkonde voor de winnaar uit handen van wethouder Bilars uit Noordwijkerhout. Zijn onderneming werd door de jury unaniem uit de vier Finalisten gekozen als winnaar. Met de Duurzaamheidsprijs 2018 willen de samenwerkende gemeenten hun waardering uitspreken voor duurzaam ondernemen.

Volgens Anke Schüttemeyer van de jury overtuigde Kievit “vooral door het consequent inspelen op puur biologische producten en door hun inzet voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook hun initiatief om nu zelf midden in Katwijk biologische producten te verbouwen en de rol die zij spelen op het gebied van bewustwording en educatie spraken de jury aan.”

Wethouder Bilars kon dan ook namens de gemeenten Hillegom, Katwijk, Noordwijk, Teylingen en Noordwijkerhout met plezier melden dat de prijs – waar een bedrag van € 2.500 aan verbonden is – zeer verdiend is. “En uiteindelijk is het ook de bedoeling dat hun voorbeeld weer anderen inspireert.”

 

Duurzaam is goed voor de streek

De wethouders benadrukten nog eens dat “duurzaam werken goed is voor de streek. Om de innovatiekracht, voor de leefomgeving en voor de werkgelegenheid.” Daarom zijn gemeenten bereid om duurzaam werkende ondernemers actief te ondersteunen. “Zoek onze medewerkers dan ook op met je duurzame plannen.”

Zij verklaarden de inschrijving voor deelnemers aan de competitie voor 2019 geopend.

Foto: Winnaar Sebastiaan Bos met de leden van de jury. Van links naar rechts: Tom Otte (winnaar 2010), John Mijnders (winnaar 2016), Willem Heemskerk (Bloemencorso), Sebastiaan Bos, Jacco Knape (wethouder Katwijk) en Anke Schüttemeyer (Empirio). © Martine Goulmy

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.