‘Onze mensen staan in ons bedrijf bovenaan’

“Ondernemers zeggen vaak dat hun klanten bovenaan staan voor hun bedrijf. Ik ben daar vanaf gestapt: onze mensen staan bovenaan.” John Mijnders won de Duurzaamheidsprijs in 2016 vooral voor de manier waarop hij vele verschillende soorten mensen in zijn bedrijf werkt biedt.

Ook in de jury bleef hij in 2018 en 2019 hameren op het belang van aandacht voor de menselijke kant van ieder bedrijf. “De manier waarop wij met onze mensen omgaan was voor de jury doorslaggevend. Wij geven ze veel aandacht, ondersteunen ze met maatschappelijke problemen en geven iedereen een kans.” Met dit uitgangspunt laat John zijn bedrijf groeien; van ongeveer 70 medewerkers in 2016 naar nu al meer dan 100.

‘Overheidsgebouwen van Katwijk schoonmaken met de werklozen uit Katwijk’

Dát zou Mijnders onwijs gaaf vinden. “Dat mes snijdt letterlijk aan twee kanten. Wij bieden werk aan langdurig werkzoekenden hier uit de buurt. Het scheelt een heleboel heen- en weer gereis van schoonmakers die nu van verder weg komen. Daarvoor zouden gemeenten zelf duurzaamheidsaspecten in de aanbestedingen moeten opnemen.”

Bekijk het hele interview op de Winnaars-pagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.