‘Bollengrond verdient andere regelgeving’

“Wij laten het logo van de Duurzaamheidsprijs nog maar staan op de verpakking van onze bloemen, zolang er zelfs vanuit Duitsland en Zwitserland belangstelling voor is.” Het is een extraatje bij de waardering die John en René van der Slot voor hun duurzame werk kregen. “Dat doen we toch wel: voor de volgende generatie.”

“Ik vind het heel jammer dat wij door regelgeving nog geen gebruik mogen maken van biologische gewasbeschermingsmiddelen. Die staan klaar, maar zijn nog niet allemaal uitgetest.” Bovendien vindt Van der Slot dat voor de kalkrijke bollengrond langs de duinen best ándere normen zouden mogen gelden voor de organische stof gehaltes. “De landelijke mestwetgeving scheert ons over één kam.”

Familiebedrijf is toppunt van duurzaamheid

Gebr. J.&W. van der Slot bestaat 101 jaar. “Dat haal je niet wanneer je geen oog hebt voor duurzaamheid. Als familiebedrijf ben je altijd bezig om zó te ondernemen dat je een gezond bedrijf, met gezonde bodem en gezonde bollen wilt doorgeven aan je opvolgers.” En dan liefst nog met een visie voor de toekomst erbij. Hij is dan ook blij dat het project van de compostvergister voor biogas in samenwerking met Meerlanden en vele bollenboeren een nieuw leven krijgt.

Bekijk het hele interview op de Winnaars-pagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.