Een cluster van biobedrijven in de Bollenstreek?

“Het doel van ons bedrijf is zoveel groter dan sla snijden. Wij willen mensen aan het werk helpen, mensen bewust maken van de voedsel kringloop, een beleving geven aan de buurt en laten zien dat biologische voedselproductie goed haalbaar is.” In 25 jaar heeft Sebastiaan Bos dat met zijn bedrijf Kievit dubbel en dwars laten zien.

“Wij zijn zo blij dat wij in de Duinvallei van Katwijk op bijna 2 hectare kunnen laten zien wat Kievit doet.” Het paste uitstekend in Sebastiaan’s doelen om op deze plek – in plaats van ‘ergens achter in de polder’ – aan het werk te kunnen. “De buurt is ook enthousiast. Alleen bleek de grond bij aanvang in 2017 nogal arm te zijn. Om die – 100% biologisch! – goed vruchtbaar te krijgen liepen wij vervolgens nog tegen wat regels aan.”

Bollenstreek Biologisch?

“Ik zou heel graag een cluster van biobedrijven in de Bollenstreek samenstellen. Er zijn er genoeg en het zou mooi zijn als wij met, bijvoorbeeld een bakkerij, een fruitteler, een bollenteler, een coöperatie kunnen maken. Dan kunnen wij samen de biologische teelt in ónze regio uitdragen.”

 

Bekijk het hele interview op de Winnaars-pagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.