Waaróm werken deze ondernemers duurzaam?

Sinds 2009 werd de prijs tien keer uitgereikt. In tien rondes kwamen honderden bedrijven aan bod met hun projecten *). Zij toonden allemaal hun inzet om door verstandige aanpak van Mens, Milieu en Maatschappij hun bedrijven toekomstbestendig te houden.

In een serie interviews vertellen de winnaars wat duurzaam werken hen oplevert en welke uitdagingen ze nu weer op willen pakken. Bekijk ze allemaal hier.

Lef, winst en verbinding

De jury’s van de afgelopen jaren hebben echt leuke ondernemers uitverkozen. Aardige mensen met hart voor hun zaak en hart voor de streek. Ze spreken enthousiast over techniek, over hun verantwoordelijkheid en over hun samenwerkingen. Met prachtige voorbeelden zoals de ‘Plus-op-de-Meter’-woningbouw van Van der Hulst bouwbedrijf of de Strandrups van Nederzandt. Installatiebedrijf Brouwer koos bewust te switchen naar alternatieve energiebronnen.

De winnaars vertellen over hun redenen om te kiezen voor duurzamer ondernemen en over wat hen dat heeft opgeleverd. Dat is niet alleen winst, ze hebben ook extra contacten gelegd: met ándere ondernemers, met de gemeenten of met onderwijsinstellingen in de streek. Ze hebben lef gehad, geleerd van hun fouten en ze zijn nog láng niet klaar met duurzaamheid. Het blijven tenslotte ondernemers.

*) Kijk hier voor een inspirerend overzicht van vele verschillende duurzame projecten en ideeën die in de loop der jaren aangemeld zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.