To Maat zoekt champignons in de streek

Marjolijn Balk heeft vooral op twee terreinen acties voor haar bedrijf To Maat ondernomen: ingrediënten en voedselvoorlichting.

Sinds de zomer komen alle gebruikte eieren van Micro Rondeel Den Haag. Deze ‘Haagse eitjes’ hebben een drie sterren Beter Leven keurmerk. Dat was meteen aanleiding om in de regio Den Haag weer nieuwe afnemers te zoeken.

Daarnaast is To Maat in gesprek gegaan met een champignonteler uit Voorhout om de champignons voor de herfstburger weer op Voorhoutse grond te telen.

Eet geen dierendag

“Wij grijpen ‘eet geen dierendag’ – het thema van Wakker Dier op 4 oktober – aan om promotie te maken voor de groenteburger. Op ons initiatief pakt Horesca, de grote groothandel voor de horeca, dat nu ook op voor vegetarische burgers in het algemeen. Daar hebben wij ook baat van.”

Bij voetbalvereniging Foreholte gaat To Maat groenteburgers in de sportkantine aanprijzen en op 25 september doet het bedrijf een gooi naar ‘het beste product van 2020’ bij de Food Pitch Amsterdam.

Ook de Finale bijwonen? Dat kan

Ondernemers en belangstellenden zijn welkom om de Finale bij te wonen. Behalve de Finalisten en deelnemers van dit jaar vertellen ook andere ondernemers over hun duurzame werk of plannen. “Er is, zoals altijd, genoeg te vertellen. Ondernemers zijn nooit klaar met duurzaam – met oog voor Mens, Milieu en Maatschappij – werken.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.