‘Vier ondernemers mogen in de Finale laten zien wie de hoofdprijs waard is’

“De acht nominaties waren nog redelijk makkelijk te bepalen,” volgens juryvoorzitter Jacco Knape, wethouder Duurzaamheid van de gemeente Katwijk, “maar het werd al moeilijker daar vier Finalisten uit te kiezen.” Samen met de andere leden van de jury bezocht hij afgelopen maand de acht genomineerde ondernemers. “Om uit die vier ondernemers een winnaar te kiezen geven wij hen nog een extra uitdaging mee voor de Finale.”

Juryvoorzitter Jacco Knape en winnaar 2018 Sebastiaan Bos maakten de Finalistenkeuze bekend tijdens het radioprogramma BoBizzNizz van Dennis van der Voort en Joep Derksen op Bollenstreek Omroep

Deze Finalisten krijgen € 1.000 én een uitdaging

“De vier ondernemers die wij op 10 oktober 2019 graag terugzien in de Finale geven wij dit jaar een uitdaging mee.” Knape: “Wij hebben ze bij de bedrijfsbezoeken al aardig doorgevraagd. Wij zijn tot de conclusie gekomen dat Yvonne van der Hulst (Van der Hulst Bouwbedrijf, Lisse), Jolijn Koopmans (Lemon Hill, Lisse), Loek van Noort (Van Kesteren schilders, Voorhout) en André Hoek (Hoek Hoveniers, Voorhout) een Finaleplaats verdienen.”

“De jury prijst verder het sociaal ondernemerschap van Martin Noort (Herberg Welgelegen), het doorzettingsvermogen van Jelle Smit (Jelles Carcenter), de duurzame grondstoffenkeuze van Ruud Glas (Glas Groenvoorziening) en de zuinige innovatie van Bram van Schijndel (Pure Value). Zij laten allemaal zien dat duurzaam werken en goed ondernemerschap elkaar niet uitsluiten, maar juist versterken.”

Finalisten onderscheiden zich

Volgens de jury onderscheiden deze ondernemers zich op het gebied van Mens, Milieu en Maatschappij. “Koopmans heeft een klein bedrijf, maar zij heeft goed nagedacht over haar rol in de winkelstraat, probeert zo goed mogelijk samen te werken en werkt echt aan het maken van impact. Hoek heeft juist een groot bedrijf, maar hij slaagt erin zijn hele bedrijf mee te krijgen met nieuwe werkwijzen. Van Noort heeft op doortastende manier de bouw van een nieuwe bedrijfshal aangepakt om dat grondig goed te doen en promoot de aandacht voor de vitaliteit van zijn medewerkers. Voor Van der Hulst, tenslotte, lijkt álles in het teken te staan van het grondig veranderen van werkwijzen in haar bedrijfstak.”

‘Verras ons’

“Voor de Finale doen wij aan deze vier ondernemers nog een extra oproep: verras ons. Wij hebben op basis van hun pitch in de Voorrondes en het bezoek aan hun bedrijf een mooie indruk gekregen. Maar wat ga je ons tijdens de Finale extra laten zien? Heb je nog meer ideeën voor projecten? Kun je resultaten van je werkwijzen hard maken? Of wat wil je betekenen voor de Duin- & Bollenstreek? Een duidelijk antwoord op die vragen zal ons helpen om de uiteindelijke winnaar te bepalen.”

Finale Duurzaamheidsprijs op 10 oktober

Op de Dag van de Duurzaamheid vindt de Finale plaats. Dan kiest de jury de winnaar uit de vier Finalisten. Zij krijgen eerst nog de gelegenheid hun aanpak, resultaten en eventueel nieuws aan de jury te presenteren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.